Parcours

Deelnemers aan de 14K Run starten vanaf het Stadionplein, waarna ze 14 kilometer rennen langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff en uiteindelijk finishen in de Amsterdam ArenA. Een prachtige manier om stil te staan bij het gedachtegoed van Johan Cruijff, de maatschappelijke initiatieven die hij heeft ontplooit en zijn inbreng als speler en coach in het voetbal.

Het parcours
Na de start op het Stadionplein loop je door Amsterdam-Zuid, hierbij kom je langs het kantoor van Akzo Nobel en het Cruyff College. De route vervolgt zich over de Utrechtse Brug en daarna ga je onder de brug door richting de verzorgingspost aan de Korte Ouderkerkerdijk. Via de Spaklerweg en de Weesperzijde ga je richting Betondorp. Daar kom je langs het ouderlijk huis van Johan Cruijff en een Cruyff Court. Vervolgens ga je door Duivendrecht en Diemen en kom je uit bij het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA. In de laatste kilometer loop je het stadion binnen en bereik je de finish bij het wedstrijdveld van de Amsterdam ArenA.

Verzorging
Op het 5.5 en 9.5 km punt is een verzorgingspost ingericht waar water en bananen worden uitgedeeld. Ook bij de finish zal verzorging aanwezig zijn. 

Tijdslimiet
Voor de 14K Run geldt een tijdslimiet van 2 uur. Uiterlijk 21.50 uur dien je verzorgingspost Betondorp gepasseerd te zijn. De finish sluit om 22.30 uur.