Nieuws /

Ontstaan Cruyff Foundation 14K Run

De Cruyff Foundation 14K Run is voortgekomen uit een kleinschalige 14K Run die vorig jaar is georganiseerd in samenwerking met Maurice Hollaar, vrijwilliger van de Cruyff Foundation, loopplatform Losse Veter, atletiekvereniging Phanos en Cruyff Institute om stil te staan bij het overlijden van Johan Cruijff.

Tijdens de Run was groot enthousiasme en heerste een warm gevoel. Al snel werd dan ook de ambitie uitgesproken dat de 14K Run een jaarlijks terugkerend evenement ter nagedachtenis aan Johan Cruijff moest worden. Afgelopen jaar heeft de Cruyff Foundation gewerkt aan doorontwikkeling van de Run, waardoor deze nu toegankelijk is voor een bredere groep hardlopende Cruijff-fans. Hierbij is een samenwerking gesloten met Ajax, die uiteraard een logische link heeft naar Johan Cruijff en voorheen haar eigen Ajax Run organiseerde.