Nieuws /

Nieuwsupdate

Nog anderhalve maand tot de start van de Cruyff Foundation 14K Run. Hoog tijd voor een nieuwsupdate! Lees deze goed door want we delen enkele wijzigingen en daarnaast erg leuke updates.

Programma en parcours
Afgelopen maanden heeft de Cruyff Foundation hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de Run die zij organiseert samen met Ajax en Le Champion. Gedurende de voorbereidingen is besloten om alle afstanden te laten eindigen in de Amsterdam ArenA, zodat alle afstanden op dezelfde plek finishen en het feest hier extra groot is. Dit betekent dat de start- en finishlocatie van de 14K Run zijn omgedraaid en de start nu plaats vindt vanaf het Stadionplein, het verzamelpunt is het Olympisch Stadion. Om de overlast op het Amsterdamse verkeer te beperken is daarnaast besloten om alle Runs een uur later te laten starten. De Cruyff Foundation 14K Run start nu om 20.14.

Legacy Johan Cruijff
Alle afstanden van de Cruyff Foundation 14K Run staan in het teken van het herdenken van Johan Cruijff. Op een mooie en speelse manier zal worden stil gestaan bij zijn gedachtegoed. Zo gaat de 14K Run naast de Amsterdam ArenA en het Olympisch Stadion, ook langs zijn ouderlijk huis, het Cruyff Court in Betondorp (dat Johan Cruijff zelf opende) en het Cruyff College. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan het werk van de Cruyff Foundation, het Cruyff Institute en Cruijff als voetballer.

Ook op het parcours van de 5K Run en Kids Run zal er op diverse manieren een ode worden gebracht aan Johan Cruijff. Natuurlijk zullen al deze punten bijzonder zijn aangekleed wat deelname aan één van de Runs echt tot een beleving maakt. Fans kunnen deelnemers aanmoedigen in de Amsterdam ArenA, waarvan de Noordzijde is geopend.

Cruyff Foundation ambassadeurs en Ajax prominenten
Onder de deelnemers van de Cruyff Foundation Runs bevinden zich natuurlijk ook ambassadeurs van de Foundation en Ajax prominenten. Zij zetten zich in voor de promotie voor de Run, lopen mee of zorgen voor support langs het parcours. Onder andere Frank Rijkaard, Marlou van Rhijn, John Heitinga en Anouk Hoogendijk zijn van de partij.

Inschrijven
Inschrijven voor de diverse Runs van de Cruyff Foundation 14K Run is nog steeds mogelijk! Natuurlijk zijn alle Runs ook toegankelijk voor sporters met een beperking. Zij zullen starten in een ander startvak. Daarnaast is het mogelijk om met je bedrijf deel te nemen middels een Business Team of VIP Team. Meer informatie over de diverse Runs, het programma en de tarieven vind je op www.cruyff-foundation14krun.nl.

 

*Foto: The Flying Dutchmen