Evenement

Cruyff Foundation 14K Run
De Cruyff Foundation 14K Run is een Social Run ter nagedachtenis aan Johan Cruijff, met als doel zijn gedachtegoed levend te houden. De Run, die wordt georganiseerd samen met AFC Ajax en Le Champion, vindt plaats op dinsdagavond 25 april 2017, de dag dat Johan Cruijff zijn 70e verjaardag zou vieren.

De 14K Run start op het Stadionplein. De uitgifte van het Cruyff Foundation 14K Run eventshirt vindt plaats in het Olympisch Stadion. Tevens is hier voor eventuele vragen een Helpdesk ingericht. De inname van jouw kledingtas zal plaatsvinden op het Stadionplein. Vanaf de start ren je 14 kilometer langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff en uiteindelijk finish je in de Amsterdam ArenA. Een prachtige manier om stil te staan bij het gedachtegoed van Johan Cruijff, de maatschappelijke initiatieven die hij heeft ontplooit en zijn inbreng als speler en coach in het voetbal. 

5K Run, Business Run en Kids Run
Naast de 14K Run wordt er ook een Business Run 14K, een 5K Run, en een speciale Kids Run georganiseerd. De start en finish van de 5K Run en de Kids Run over 1.400 meter is bij ingang Noord B naast de Amsterdam ArenA, de finish vindt net als de 14K Run in de Amsterdam ArenA plaats. 

*Voor de organisatie van het evenement en het unieke Cruyff Foundation 14K Run eventshirt worden kosten gemaakt, dit betekent dat de afdracht aan de Cruyff Foundation niet exact gelijk is aan het inschrijfgeld. Zie hiervoor de tarieven.