Nieuws /

Social Run ter nagedachtenis aan Johan Cruijff

Cruyff Foundation 14K Run
De Cruyff Foundation 14K Run is een Social Run die in het leven is geroepen ter nagedachtenis aan Johan Cruijff, met als doel zijn gedachtegoed levend te houden. De Run, die wordt georganiseerd samen met AFC Ajax en Le Champion, vindt plaats op dinsdagavond 25 april 2017, de dag dat Johan Cruijff zijn 70e verjaardag zou vieren.

De Cruyff Foundation 14K Run start in de Amsterdam ArenA, waarna je 14 kilometer rent langs memorabele plekken uit het leven van Johan Cruijff en uiteindelijk finisht bij het Olympisch Stadion. Een prachtige manier om stil te staan bij het gedachtegoed van Johan Cruijff, de maatschappelijke initiatieven die hij heeft ontplooit en zijn inbreng als speler en coach in het voetbal.

5K Run, Business Run en Kids Run
Naast de 14K Run wordt er ook een 5K Run, een Business Run en een speciale Kids Run georganiseerd. De start en finish van de 5K Run en de Kids Run is in de Amsterdam ArenA.

Opbrengst
De opbrengsten van de diverse Runs en alle bijbehorende acties komen volledig ten goede aan de projecten van de Cruyff Foundation, die als missie heeft het vooruitbrengen van jeugd door beweging.*

* Voor de organisatie van het evenement en het unieke Cruyff Foundation 14K Run eventshirt worden kosten gemaakt, dit betekent dat de afdracht aan de Cruyff Foundation niet exact gelijk is aan het inschrijfgeld. Zie hiervoor de tarieven.